Crack és vírusirtó

A vírusirtóhoz pont ugyanúgy lehet crack törést használni, mint bármilyen más programhoz. A gond az, hogy a vírusirtó programok gyártói pont ugyanúgy megpróbálnak tenni a crack használata ellen, mint bármilyen más szoftvergyártó. Ez azt is jelenti, hogy ha a crack használata mellett döntesz, akkor tulajdonképpen harcban fogsz állni azzal a gyártóval is, akire a védelmedet szeretnéd bízni. Funny, nem? Ez kb. olyan, mintha a testőrödet nem fizetnéd ki. Valószínűleg csinálni fogja a dolgát, de ha rájön, hogy átcseszed, lehet, hogy hátba szúr. Természetesen azért van okos megoldás arra, hogy ne jöjjön rá, mit tervezel. Olvass tovább, elmondjuk, hogyan használj cracket.

Barátom, vigyázzá'!

A legnagyobb gáz, hogy az internetről letölthető crack törések legnagyobb része már vírust is tartalmaz. A vírusok okos készítői ugyanis rájöttek, hogy a legegyszerűbb a kártevőket vírusirtó cracknek álcázni. Így aztán letöltesz valamit egy weboldalról vagy torrentről, és azt hiszed, megszerezted a NOD32 legújabb verzióját, miközben éppen magadnak telepítesz egy vírust. Nem túl jó kilátás. Legutóbb, amikor megpróbáltam leszedni az ESET Smart Security legújabb verzióját a Bittorent segítségével, akkor 5 letöltött fájl közül 3 is vírust tartalmazott.

Tehát mielőtt nekikezdesz ennek az egész projektnek, menj el az ESET magyar weblapjára (ide: http://www.eset.hu/letoltes/proba), és töltsd le szépen az ESET Smart Security próbaverzióját. Ez teljesen ingyenes, és teljes funkcionalitással rendelkezik, azaz minden benne van ugyanúgy, mint a pénzért kapható változatban. Telepítsd fel szépen, hagyd, hogy frissítse magát, és máris van egy víruspajzsod, ami megvéd az ellen, hogy vírusirtónak álcázott kártevőt tegyél a gépedre.

A próbaverziót 30 napig használhatod ingyen, aztán ki kell okosítani, ha érted, mire gondolok. Persze meg is veheted, diákkedvezménnyel egy évre kb. 8000 forint, ami kb. havi 700 forintnak felel meg. Ezért mostanában kb. négy gombóc fagyit lehet kapni. Na mindegy, értem én, hogy sok ez is, úgyhogy térjünk vissza az okosításra.

Mielőtt nekifogunk

Hamarosan elmondom, hogy miként okosíthatod ki a NOD32-t és az ESET Smart Securityt a gépeden, de szeretném, ha előtte tudnál néhány dolgot a vírusirtó és a crack kapcsolatáról.

 1. Ahogy ezt már mondtam, az ESET is harcol az okosítás ellen. Így aztán most letölthetsz egy cracket, és használhatod, de előfordul, hogy a warezos licenceket az ESET az egyik pillanatról a másikra letiltja. A legrosszabb, hogy azonnal észre sem veszed, hogy nem frissül a vírusirtód, csak akkor, amikor az megpróbál csatlakozni a frissítő szerverhez. Így aztán könnyen előállhat néhány óra, amikor nem a legfrissebb védelmet használod. Ez az emberek többségénél nem gond, de hát mi szeretjük a warezt és a csöcsöket, ezért aztán olyan oldalakat is szoktunk nézegetni, ahol egyébként elég könnyű összeszedni egy jó kis vírust. Így aztán pont nekünk van szükségünk a legfaszább vírusvédelemre.

 2. Azt már ugye említettem, hogy a netről letöltött warez állományok és crackek többsége vírust tartalmaz?
   
 3. Van egy másik gáz is a crack használatával. Az okosítás úgy lehetséges, hogy egy trial verziót (30 napig használható próbaverziót) kell telepítened a gépre, aztán azt okosíthatod. Azt azonban nem szokták reklámozni a vírusirtók készítői, hogy a trial verziós programok általában nem úgynevezett priority szerverről frissülnek. Ez igaz a legtöbb gyártóra, sőt, még az ingyenes vírusirtókra is. Tök egyszerű: a fizetős vásárlókat jobban megbecsülik a gyártók, és jobban odafigyelnek arra is, hogy a fizetős verziók azonnal frissüljenek.
   
 4. Az okosított verziók esetében végül nincs lehetőség automatikus programfrissítésre sem. Így aztán ha magát a vírusirtó motort fejleszti a gyártó, akkor a frissítéshez csak úgy juthatsz hozzá, ha letöltöd a legfrissebb verzióját a programnak, és újra okosítod egy crack segítségével. Ez nem probléma számodra mondjuk egy képfeldolgozó vagy szövegszerkesztő program esetében, a vírusirtó esetében viszont igazi SZOPPANTYÚ. A vírusok és a vírusirtók ugyanis az egyik napról a másikra fejlődnek, ez egy állandó harc a vírusok készítői és a vírusirtó szoftverek készítői között.
   
 5. És a lényeg: 100%-os vírusirtó nincs, és nem is lesz soha. Mindig előfordulhat, hogy egy vírusirtó beenged valamit, és hát velünk, akik szeretik a jó kis warezt meg a csöcsöket, egy kicsit sűrűbben előfordulhat ez, mint azokkal, akik csak az Indexet nézegetik meg a nyugdíjasklub honlapját. Ilyenkor aztán semmi más nem menti meg a seggedet, csak a szupport.
   

Kitalálod, hogy a magyarországi vírusirtó forgalmazó cégek közül melyiknek a legjobb a terméktámogatása?

 

Igen, kitalálod. Ha megveszed a fizetős NOD32-t, vagy a Smart Securityt, akkor már van magyar nyelvű telefonos segítség, és  a szupportosok képesek arra is, hogy távolról, az interneten keresztül tisztítsák meg a gépedet, ha összeszedtél valamit. Szóval a havi 700 forintot diákként azért fizeted ki, hogy ha baj van, segítsenek. Kurva jó a NOD32 szupportja, és tényleg tudnak segíteni, ha baj van. Nem véletlenül nyerték meg a magyar CHIP magazin szupport díját, amiről bővebben itt olvashatsz:
http://www.eset.hu/files/dokumentumok/CHIP_szupport_teszt_2009.pdf

 

Ráadásul - és erről sem szoktak beszélni - az esetek 90%-ban, amikor egy vírus megfertőzi a gépedet, akkor nincs szükség arra, hogy újratelepítsd a teljes operációs rendszert. A szupport meg tudja tisztítani a géped.

Ha biztos vagy benne, hogy ez nem  ér neked egy fabatkát sem, csak olvass tovább...

 

NodEnalbler VS NodLogin – melyik a jobb?

Na, jöjjön tényleg a lényeg. A NOD32 és az ESET Smart Security kiokosítására két kis programocskát használhatsz, ezek sokkal jobbak, mint a crack.

A crack ugyanis úgy működik, hogy belenyúl a program működésébe, például lecseréli az .exe fájlt. Ez pedig kicsit kiszámíthatatlan. A crack segítségével megtört vírusirtók például produkálhatnak téves riasztásokat, ami aztán kényelmetlenné teszi a használatukat.

A NodEnabler és a NodLogin viszont okosabb: érvényes licenceket illesztenek be automatikusan a NOD32-be és az ESET Smart Securitybe, anélkül, hogy a programok működését befolyásolnák. Ezt mindkét program úgy csinálja, hogy olyan warez weboldalakhoz csatlakozik, ahova jóindulatú felhasználó társainknak köszönhetően felkerülnek az érvényes licencek, és az itt található licenceket illesztik be automatikusan a vírusirtóba. Ez már azért fasza.

A NodEnabler és a NodLogin szinte ugyanúgy működik.

NodLogin

A NodLogin az UlisesSoft fejlesztése. A program felismeri, hogy a NOD32 vagy a Smart Security telepítve van-e a számítógépre, majd az ulisessoft.info oldalon tárolt érvényes felhasználóneveket és jelszavakat automatikusan beilleszti a vírusirtó licencadataihoz. Figyelem: ha a NodLogint feltöltöd a Virus Totalra (lásd feljebb), akkor egy csomó vírusirtó fel fogja ismerni vírusnak. Ez nem azt jelenti, hogy tényleg vírust tartalmaz. Ha azt látod, hogy Autoit fenyegetésként van felismerve a program, használd nyugodtan, csak arról van szó, hogy a vírusirtók érzékelik, hogy az okosítás valamit változtatni fog a vírusirtó működésében.

Hogyan töltsd le? Mondjuk torrentel. Menj el ide: http://torrent.eval.hu/, írd be a keresőbe, hogy NodLogin, és töltsd le a torrent fájlt. Ha nem tudod, hogyan kell torrentezni, akkor kattints a "Mi a Torrent" menüpontra.

NodEnabler

A NodEnablert a Damned Crew néven futó Damian 666 és Nodster fejleszti. A NodEnabler is képes felismerni, hogy a számítógépen telepítve van-e az ESET NOD32 vagy a Smart Security, majd egy jól ismert - harmadik fél által működtetett és naponta új felhasználónevekkel és jelszavakkal frissülő – honlaphoz, a nod321-hez csatlakozik. Az innen szerzett licencadatokat ezután a program ellenőrzi, és automatikusan beilleszti az ESET termékekbe. Ezt a programot lényegesen kevesebb vírusirtó ismeri fel kártevőnek!!!

Hogyan töltsd le? Mondjuk torrentel. Menj el ide: http://torrent.eval.hu/, írd be a keresőbe, hogy NodLogin, és töltsd le a torrent fájlt. Ha nem tudod, hogyan kell torrentezni, akkor kattints a "Mi a Torrent" menüpontra.

Mindkét program hasonlóan jól működhet, azonban a NodEnabler hosszútávon, megbízhatóbb lehet!!!