Melyik a legjobb ingyenes vírusirtó?

Szeretnéd tudni, hogy melyik a legjobb ingyenes vírusirtó??? Egyik sem.

A különbség a fizetős és az ingyenes vírusirtók között az, hogy a fizetős vírusirtó szoftverekben, ugyanúgy, ahogyan más fizetős programokban is, minden funkció benne van.

Gondolkodtál már azon, hogy miért van minden elterjedtebb ingyenes vírusirtónak fizetős verziója is? Azért, mert az ingyenes vírusirtókból általában kimaradnak bizonyos funkciók, amik a fizetős programokban benne vannak.

Az Avira ingyenes verziója például nem nyújt védelmet a kártékony kódot tartalmazó weboldalak ellen.

Ha te még mindig azt hiszed, hogy a vírusok e-mailben terjednek, akkor ez a program pont jó neked. Na jó, ez csak vicc volt, bocs. A lényeg, hogy a mai vírusok böngészés közben fertőzik meg a számítógépet, és nem e-mailben érkeznek. Azaz pont elég megnézned egy vírusos oldalt, és már meg is fertőződött a géped.

Egyébként ha nem hiszed el, hogy ez a funkció nincs benne az ingyenes Avirában, itt tudod ellenőrizni:
http://www.free-av.com/en/products/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html

Aztán jöjjön az AVG. Nagyon sokan használják az ingyenes verziót, mert azt hiszik, hogy az hű de jó. Jó is, csak ebben nincs rootkit védelem, meg aktív böngésző védelem. Így viszont az AVG ingyenes verziója sem nyújt tökéletes vírusvédelmet.

Szóval ha te biztos vagy benne, hogy nem fogsz beszopni egy rootkitet, akkor használd ezt. Ha nem hiszed el, hogy mindez nincs benne az ingyenes AVG-ben, itt tudod ellenőrizni:
http://www.avg.com/home-and-office-security-comparison

És végül ott van az AVAST. Ezt is sokan használják. Ja, majdnem elfelejtettem mondani: ingyenes vírusirtót illegális használni céges gépen. Hihi, ezt nem tudtad? 

Szóval ha céges gépen akarsz ingyenes vírusirtót használni, az általában ugyanolyan illegális, mintha crack-et használnál!

Szóval az ingyenes AVAST verzióból olyan dolgok maradtak ki, mint a szkript blokkolás, vagy a command line scanner. Ez utóbbi azt jelenti, hogy csökkentett üzemmódban nem biztos, hogy tudod majd ellenőrizni a géped, vagyis pont olyankor, amikor arra a legnagyobb szükség lenne.

Ha nem hiszed el, hogy mindez nincs benne az ingyenes AVAST-ban, itt tudod ellenőrizni:
http://www.avast.com/eng/avast-compare-home-professional.html

Szóval ha úgy érzed, hogy nincs szükséged egy teljes funkcionalitással rendelkező vírusirtóra, használj csak ingyenes szoftvert, egyébként pedig olvass csak tovább.